top of page

Om Crystal Design

Crystal Design har gennem mere end 30 år, opkøbt, specialslebet og produceret ædelsten og halvfabrikata til den skandinaviske guldsmedebranche. Virksomheden er ejet og drevet af Esther Nielsen, der har arbejdet med sten igennem de sidste 30 år.

Crystal Design har stor erfaring med:

  • opkøb og produktion 

  • indgående viden om sten 

  • et stort varelager bygget op af 30 års passion for sten 

  • god forståelse for de unikke nuancer i stenen

Crystal Design er åbent i Gothersgade i København hver mandag 10.00-16.00, samt alle hverdage efter aftale, og yder altid - hurtig og kompetent - vejledning og service. 

 

Du kan fx indenfor 2 dage få tilsendt et udvalg af sten, for sammen med din kunde, at vælge lige netop den nuance eller form, der er med til at skabe det færdige udtryk i smykket.

Crystal Design henvender sig til professionelle guldsmede, formgivere og designere. Vi giver iøvrigt 15% kontant rabat til alle lærlinge.

Esther.png
Om-os-team-small.jpg
Kontor.png

Hvordan det hele startede

Crystal Design startede i 89’ med en fascination for krystaller fra Himmalays bjerge og fik de lokale fårehyrder til at indsamle dobbelt terminerede krystaller. Interessen udviklede sig hurtigt til alle former for energi og healings sten og mineraler. Derfra til ubehandlede smykkesten, hvor man bliver overvældet af det væld af farver, der er at finde i naturen. Og for 10 år siden kom de rå sten tilbage i form af rå diamanter, som CrystalDesign har opbygget et spændende lager af.

 

Inden for ædelsten spænder Crystal Design vidt fra Madagaskar safirer, Burma rubiner, tanzanit , spinel osv, til et stort lager af kalibrerede halvædelsten i facet, cabochon som tourmalin og akvamarin, men har også et stort lager af utraditionelle smykkesten og mange, mange specielle unikke og forunderlige sten, samlet gennem 30 års passion og fascination af sten.

IMG_0486.JPG
IMG_0494.JPG

Gode arbejdsforhold er vigtige for os

Crystal Design kan gennem nært samarbejde, langvarige relationer og besøg flere gange årligt garanterer at arbejdsforholdene er i orden! 

Igennem vores nære samarbejde med vores leverandører og underleverandører garanterer vi gode arbejdsforhold og høj kvalitet på alle vores sliberier og værksteder. Arbejdsforhold og standarder er på ingen måde de samme i Indien som i Danmark, dog bestræber vi os på at forbedre forholdene år efter år, og har stærke krav til nuværende og fremtidige samarbejdspartnere. 

 

Crystal Design sikrer altid at der er rent og pænt hos vores leverandører, samt at der er udluftning og gode toilet- og badeforhold. Derudover hører chai (te pauser) og betalt frokost også med til en god arbejdsplads i Indien. Og meget vigtigt er det, at ingen medarbejdere bliver fyret i de ”sløve måneder, men at medarbejderne er garanteret en indtjening året rundt. Vi samarbejder kun med fabrikker der sørger for at disse kriterier bliver opfyldt

 

Crystal Design vælger generelt udelukkende at samarbejde med fabrikker der sørger for at arbejdsforholdene er i orden. 
 

Som noget ganske særligt, og meget utraditionelt har et af sliberierne som vi samarbejder med, kvinder ansat. De har hvad vi vil kalde en udvidet flextid. De kommer nogle timer enten formiddag eller eftermiddag, som det nu kan passe med deres huslige pligter. Dette giver kvinderne en indtjeningsmulighed og derved en personlig frihed som Crystal Design er stolt af at støtte op om. 

Artikel Diamanter fra kvinder til kvinde

Læs artiklen ’Diamanter fra kvinder til kvinder’ udgivet i fagbladet Design, Ure og Smykker for at læse mere om det arbejde vi er en del af for at styrke kvinders retmæssige plads på arbejdsmarkedet i Indien.

 

Læs artiklen 'Diamanter fra kvinder til kvinder' her.

Så efter alle de mange års rejse i Indien har Crystal Design et godt kendskab til kulturen og det daglige liv i Indien, og ved omsorg og brug af sund fornuft, synes vi at vi er nået langt og kan stå inde for arbejdsforholdene. 

Esther Nielsen

- Ejer og grundlægger af Crystal Design

bottom of page